Het theaterspektakel

Het is het jaar 2040. Het eten staat op tafel. Het eten? Nee, het is een afgepaste hoeveelheid pillen, voorgeschreven door de zorgverzekering. Hoe is dat zo gekomen? Waar is het fout gegaan?

We gaan terug naar 2001. In het zelfgeschreven theaterspektakel vertellen we het verhaal van boerendochter Sanne, haar ouders Jan en Dinie en broer Willem. We zien met welke uitdagingen zij te maken hebben en de vraag dringt zich op of er nog wel een toekomst is voor hun boerenbedrijf. Dan breekt de Mkz-crisis uit. Gaan zij dit overleven? En hoe?

We schakelen door naar 2022. Hoe is de situatie nu? Stikstof, fijnstof, schaalverkleining. Hoe moet dat verder? Waar zit de oplossing?

Niet alleen willen we het publiek laten kijken, we willen ze ook laten meedoen. Het is nadrukkelijk de bedoeling om mensen van het platteland en de stad te verbinden. Dit proberen we te bereiken door vooraf een gezamenlijke maaltijd te houden waarbij men in gesprek komt met elkaar. In de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om verder te praten en gezellig samen te zijn.


Opvoering

Het theaterspektakel is op  24 en 25 juni & 1 en 2 juli opgevoerd in Woudenberg op de grens bij Scherpenzeel en was elke avond uitverkocht. Alles speelde zich af in een grote tent op het platteland. In totaal mochten er bijna 1800 bezoekers verwelkomd worden. 

Door middel van film, toneel en muziek is in drie bedrijven het verhaal van het boerengezin van Sanne verteld. Een avondvullend toneelspektakel waarin het publiek niet alleen kijkt achter de staldeuren maar juist meer in het woonhuis genodigd wordt. Wat zijn de gevolgen van alle regelgeving en gebeurtenissen voor het gezinsleven?  Ze volgen de worstelingen van dochter Sanne die vindt dat het leven niet alleen om de boerderij moet draaien. Er moet toch meer zijn?Muzikale ondersteuning

Het toneelstuk wordt muzikaal ondersteund door de Woudenbergse rockband The Railroad Thunderbirds. Zij brengen zelf geschreven nummers ten gehore, op basis van bekende melodieën en hits. De combinatie van toneel en muziek maakt dat het verhaal nog beter bij je binnenkomt. Een unieke combinatie en ervaring, die je zeker niet wilt missen. 


Maaltijd en voorprogramma
Met een ticket voor het toneelprogramma krijg je toegang tot een avondvullend spektakel incl. boerenmaaltijd (keuze uit vlees of vegetarisch). Het toneel start om 20:00 en vanaf 18:00 heb je al de tijd om in te stemming te komen op ons evenementterrein. Uiteraard kun je in deze tijd gebruik maken van de maaltijd, maar ook in gesprek met lokale jonge boeren of een rondje maken over de boerenmarkt. 


Wil jij dit stuk ook opvoeren?
De voorstelling wordt geschreven voor plaatselijke gezelschappen. Script, film, decor en alles wat verder nodig is, kan steeds gerouleerd worden naar iedere plaats. Zo willen we onze boodschap toegankelijk maken voor veel mensen van stad en platteland. 

Kijk voor meer informatie onder het kopje nieuws.